donderdag 10 juni 2010

WE ZIJN VERTROKKEN

WE ZIJN VERTROKKEN
Aleé tja de eerste schuchtere poging,


het leggen van de eerste rail is gebeurd.

Jongens toch, moet je nu eens zien hoe de baan veranderd op zeer korte tijd.




De eerste structuren en planken waar en hoe het landschap ongeveer zou moeten komen.


De uitgezaagde planken waar we de railbedding gaan opleggen.

De tafel waar de opstelsporen komen te liggen is al heel ver gevorderd, er zijn dacht ik twee opstelsporen voor gelijk- en twee opstelsporen voor wisselstroom.

Deze van gelijkstroom liggen het meest tegen de muur aan en zijn enkel centimeters hoger gezet tegenover de rails van wisselstroom, zodoende, indien er een trein op de wisselstroombaan staat, dan heeft men ook nog genoeg zicht op de sporen van de gelijkstroom.

dinsdag 8 juni 2010

LocoNet - LocoBus


LocoBus - locoNet ??? ik wist niet waar ze het over hadden, maar er moesten enkele van die connectors in de zijbalken - planken  gezaagd en geplaatst worden, dus hebben we dat maar gedaan. Nu ze zijn er, en heb ik zo een beetje navraag gedaan van het hoe en waarom + een beetje inlichtingen. Deze heb ik dan ook verkregen, een zeer heldere en duidelijke uitleg.


Op de foto's zien we de Loconet's kabels van de clubbaan.


LocoNet is ontwikkeld door Digitrax. De afgelopen jaren is LocoNet door verschillende fabrikanten geadopteerd, in Europa met name door Uhlenbrock.

Je vindt LocoNet dan ook op de Intellibox, het Fleischmann Twin-Center en de Piko Digi-Power-Box. De leuke van LocoNet is dat alle apparaten over dezelfde bus praten en van elkaar weten wat ze doen.

LocoNet maakt gebruik van standaard Amerikaanse telefoonkabels. Deze kabels hebben zes aders, twee meer dus dan bij ons. De pluggen zijn dan ook een maatje groter dan onze telefoonstekkers. De officiële naam voor de stekkers is RJ12. Je kunt ze kopen bij elke elektronicazaak of bij postordergigant Conrad.

De witte loconet kabel op de club is voor de gelijkstroom baan en de zwarte voor de wisselstroom baan.

Dus als we op voorziene plaatsen op de clubbaan van deze stekker verbindingen maken kunnen we een FRED of met een omzetter een Multimuis van Roco er op aansluiten.

Dan kan je bij de draaischijf of haven rangeren zonder dat je in de weg staat bij de treindiensleider (computer/IB).


Dave